Tiden hvor alt stadig er godt.

Lad os spole tiden tilbage til den tid i parforholdet hvor alt stadig var godt og hvor der var en stor grad af opmærksomhed på sin partner, hvor der blev set igennem fingre med de mindre flatterende sider, som vi jo alle besidder- og hvor man brugte tid på hinanden i parforholdet.

Vi er vågne  på dette tidspunkt i parforholdet og opmærksomme. Vi vil ofte strække os lidt længere end normalt og vi suger nærværet til os, som vores partner viser os. Alt i alt et meget dejligt sted at være på mange måder, med masser af lykke frigivende hormoner i kroppen. Vi bliver enige om at flytte sammen, købe hus og som det ultimative på vores kærlighed til hinanden vælger vi at få børn.

En ny verden.

Dette bliver en anden hverdag end den vi startede med, fra at være i tosomheden, med alt fokus på partneren, bliver hverdagen nu en anden, med masser af praktiske gøremål i hjemmet, udover alle kravene fra samfundet og en selv.

Jeg nævner lige et par stykker: Job, karriere, uddannelse, sport, rejser, velgørenhed, venner , familie, hushold osv. Jeg forstår udemærket i sådan en hverdag at parforholdet bliver sat på en prøve og oveni alt dette, sker der også det at når vi har lært hinanden bedre at kende, begynder vi at blive trygge og som en helt naturlig del at det, falder vi i søvn.

Vi falder i søvn.

Hvad vil det sige at falde i søvn i parforholdet? Jo opmærksomheds graden daler kraftigt, nærværet falder eller forsvinder til tider ofte helt, hverdagen bliver rutinepræget og vi ser ikke rigtigt vores partner, for vi ved godt hvordan han eller hun ser ud og hvordan de vil reagere, så ubevidst ser og hører vi ikke så opmærksomt mere. Når vi er på det her sted, med en travl hverdag oveni, kan det være vanskeligt at have overskud til at fortsætte det ellers gode sexliv, som var velfungerende tidligere i forholdet og så er vi godt på vej til at dræne vores forhold. Lad mig kort opsummere, vi er faldet lidt i søvn, som viser sig i manglende opmærksomhed, både hvad din partner siger og hvordan han eller hun ser ud når der tales, vi bruger ikke så meget tid sammen mere i parforholdet og sexlivet er mindre aktivt, så vi ikke får den fysiske kontakt og kærlighed sammen og de lykkegivende hormoner.

En lille øvelse.

I kan prøve i jeres parforhold at lave en lille øvelse. Sæt jer hver især og lav 2 lister. I den første liste noterer i det, som i holder allermest af i jeres liv, begynd med det i prioriterer først og så videre derned af, skriv 8-9 punkter, i den anden liste skriver i så det,  i bruger jeres tid på og begynd øverst med det i bruger mest tid på. Ja en tankevækkende lille øvelse.

At vågne igen.

Vi skal vågne igen i parforholdet, ofte siger par i parterapi, at de er vokset fra hinanden og det kan også være sandheden, men måske er de bare faldet i søvn. Hvad ville der ske, hvis vi faldt i søvn på arbejdet, hvor længe ville der gå inden vi blev kaldt til en samtale eller blev fyret?

I parterapien hører jeg også ofte om utroskab og hvad er det så der bliver sagt, når kvinden eller manden skal fortælle hvad der tiltrak dem, ved den de var utro med? Ja svaret er ofte at personen var så god at snakke med. Der var en der lyttede, en der var nærværende, en der så vedkommende ligesom partneren havde gjort i starten af forholdet.

Parforholdet og dets udfordringer er selvfølgelig med mange flere nuancer end jeg beskriver her, dette er blot nogle få vinkler og tanker.

Men mit budskab er, at vi skal vågne op og se hinanden som var det første gang vi kiggede på vores partner, helt uden filtre, fordomme og gamle erfaringer og give vores partner vores fulde opmærksomhed. Det kan være starten på at finde hinanden igen. 

Vil i arbejde med jeres parforhold, finde hinanden igen for jeres og børnenes skyld, tror i på at den mand eller kvinde der sidder overfor jer, stadig rummer alt det i ikke ville undvære engang, så lad mig guide jer i parterapien.

 

 

Parterapi i Esbjerg 40794541

 

Kontakt

Psykoterapeut MPF

Connie Knigge

Kirkegade 149

6700 Esbjerg

40 79 45 41