Oplevelsen af ikke at føle sig helt god nok, er noget rigtig mange slås med. Konsekvensen af lavt selvværd kan være at man afholder sig fra at leve det liv man gerne vil. En anden er at man lever med en konstant følelse af usikkerhed og utilstrækkelighed, godt hjulpet på vej af  en "indre kritikker", som holder en nede.

Hvis du eksempelvis i din barndom ikke blev mødt og elsket for at være præcis den person du er på godt og ondt, men i stedet hele tiden blev bedømt ud fra dine præstationer, har du lært, at du skal præstere for at blive anerkendt. Det fører til lavt selvværd, fordi du ikke har fået en forståelse af dig selv som værdifuld blot ved at være den du er, men skal gøre sig fortjent til kærlighed og anerkendelse.

For at kunne slippe følelsen af ikke at være god nok, er det vigtigt at arbejde med sig selv, så du får et mere realistisk selvbillede.

Det handler om at være nysgerrig over for sig selv. Hvorfra har man fået den opfattelse, at man altid skal præstere for at være noget værd i andres øjne?  Hvordan taler man til sig selv. Hvad siger den indre kritiker? og hvor kommer den stemme fra?

I samtaleforløbet støtter jeg dig i dit selvudviklingsarbejde hen mod et godt selvværd. Ved både at anerkende og udfordre finder vi sammen mønstre, årsager og udviklingsområder, og naturligvis nye måder at behandle dig selv med respekt og værdi.

Kontakt

Psykoterapeut MPF

Connie Knigge

Kirkegade 149

6700 Esbjerg

40 79 45 41